preskoči na sadržaj

Srednja škola Zvane Črnje Rovinj

Login

 

    

 

  Meteorološka postaja: detaljnije

 

 

Priloženi dokumenti:
Duplikat svjedodzbi.docx

Anketa
Koliko dnevno provodite vremena za računalom ili koristeći mobilne aplikacije za zabavu?Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2010.

Ukupno: 3450185
Ovaj mjesec: 1929
Ovaj tjedan: 291
Danas: 24
Tražilica
KORISNI LINKOVI

Slikovni rezultat za pou rovinj

 

 

 

 

Zavičajna nastava

U organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka te pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost i Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije održan je jubilarni, 10. istarski zavičajni kviz "Krasna zemljo - Meraviglioso paese 2020." Kviz je ove godine bio posvećen Labinu i njegovoj povijesti.

 Mentorica Mira Butigan – Tomić,prof. prijavila je učenice za natjecanje  početkom 2020. godine.

 Natjecateljski je par tijekom čitave godine stjecao znanja o Istri i Labinu uz pomoć literature objavljene na webnoj stranici kdpdi.hr. . Iz naše škole su se natjecale učenice Andrea Butući i Sara Radovan učenice IV b razreda.

S obzirom na epidemiološku situaciju, kviz je proveden online, u petak, 20. 11. 2020., i to na digitalnoj platformi Loomen (CARnet sustav za online učenje). Vrijeme za rješavanje digitalnoga kviza bilo je 40 minuta. .Osim znanja vrednovana je i brzina rješavanja testa.

Andrea i Sara osvojile su 9.mjesto.

Ciljevi ovoga kviza su popularizacija zavičajne povijesti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, edukacija mladih o potrebi njezina očuvanja, kao i promicanje zavičajnoga identiteta.

 

Institucionalizacija zavičajne nastave - Projekt "Rovinjska batana"

Snimka radio priloga 3.11.2020. 

 

 

Dana 12. veljače 2020. učenici S.Š. Zvane Črnje posjetili su izložbu u Multimedijalnom centru  „ Jedan dan u Rovinju“. Bili su to učenici zavičajne nastave, IVc  i  IVd  razreda  u korelaciji predmeta : talijanskog jezika, povijesti, etike i marketinga u pratnji svojih  profesora:  Davida Modrušana, Mire Butigan – Tomić, Suzane Tomljanović i  Mikaele   Biloslav. Učenici su sa velikim interesom  i pozornošću  pratili  predavanje  Glazbenika udruge Giusto Curto, Riccarda Bosazzia. Kulturno Umjetnička Udruga Giusto Curto donirati će SŠ. Zvane Črnje fotografije izložbe  kao simbol sjećanja  na ona vremena koja su bila  ključ  razvoja rovinjske zajednice – zajednice  jezika, kulture i tradicije.

 

 

 

 

Deveti zavičajni kviz Krasna zemljo – Meraviglioso paese održao se u Vodnjanu u petak, 11. listopada 2019. OSNOVNA I SREDNJA ŠKOLA

U ranim jutarnjim satima krenuli smo prema Vodnjanu. Svake godine ovo se natjecanje iz zavičajnosti  održava u drugome gradu, a ovogodišnji domaćin susreta bio je grad Vodnjan, povodom uvrštavanja kažuna i suhozida na UNESCO-vu listu svjetske baštine.

Cilj kviza je popularizacija  zavičajne povijesti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, edukacija mladih o potrebi  njenog očuvanja  kao i promicanje zavičajnog indentiteta.

 Provjera znanja  se sastojala od teorijskih pitanja  o povijesti, geografiji i kulturnoj baštini Istre  i grada domaćina , te od praktični zadataka  vezanih za prepoznavanje  kulturne baštine, osobito baštine kažuna i suhozida.

 Svi su se zadatci rješavali na terenu po starogradskoj jezgri. Radni listići za srednju školu  sadržavali su 20 pitanja o povijesti Istre, 20 pitanja o povijesti grada domaćina i 20 teoretskih zadataka. 

 Našu školu u natjecateljskom duhu predstavljali su učenici Mateo Mofardin i Luka Pivac (IV b ) zajedno sa svojom mentoricom Mirom Butigan- Tomić, prof.

preskoči na navigaciju