preskoči na sadržaj

Srednja škola Zvane Črnje Rovinj

Login
Anketa
Koliko dnevno provodite vremena za računalom ili koristeći mobilne aplikacije za zabavu?Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2010.

Ukupno: 3483117
Ovaj mjesec: 38
Ovaj tjedan: 357
Danas: 38
Tražilica
KORISNI LINKOVI

Slikovni rezultat za pou rovinj

 

 

 

 

 

Izvješće s IX. Smotre turističke kulture – Hvar/ Škola / Dom prijatelj baštine i turizma
 

U sklopu IX. Smotre turističke kulture – Hvar/ Škola / Dom prijatelj baštine i turizma, raspisan je Natječaj na temu „Slikom i zvukom kroz moj zavičaj“ u organizaciji Ureda državne uprave u SDŽ, Prokulture- Opservatorija kulturnih politika- Split i OŠ Hvar, a uz pokroviteljstvo Grada Hvara. Cilj je projekta  potaknuti učenike da osvijestite i nauče što više o ulozi baštine, kulturnih i prirodnih vrednota svog zavičaja i domovine, prepoznajući njihov razvojni potencijal prije svega u vlastitom okruženju osobito s naglaskom na važnosti turizma.

Naša je škola, od ukupno 60 prijavljenih  iz cijele RH jedna je od nagrađenih za učenički projekt "Istarske freske".

Rezultate natječaja dobili smo 12.9.2016.  uz čestitke na na iznimno zanimljivom radu kao rezultatu velikog uloženog truda učenika i mentora, te smo pozvani na predstavljanje projekta  na Hvar (od 14.-15.listopada 2016.). Radove će na Hvaru prezentirati najboljih 10 škola,( 5 osnovnih i 5 srednjih ).

Na ovogodišnju Smotru turističke kulture odlučili smo odgovoriti našim istraživanjem o istarskim freskama. U nastojanju da objedinimo likovnu i glazbenu umjetnost koju vežemo uz povijesnu Istru,  uputili smo se u šarene gotičke crkvice središnje Istre i zabilježili živopisne slikovnice koje su nekoć krasile njihove zidove.

U vrijeme kada smo svakodnevno bombardirani raznim vizualnim porukama iz časopisa, reklama, TV-a i interneta, odlučili smo oživjeti i prezentirati kao turistički proizvod ovaj magični zaboravljani šareni svijet koji je u svoje vrijeme imao značenje današnjeg interneta, uveseljavao je živote naših predaka.

Srednju školu Zvane Črnje predstavljali su učenici: Filip Komšić, Nina Žufić i Luna Perković s mentorima Karin Milotić, prof. i Irinom Mišeta, dipl.oec.

U izradi projekta sudjelovale su i učenice Iva Pučić i Melani Tomišić te mentorice Sanja Vlačić, prof. i Marija Brana, prof.

Projekt smo prezentirali 15. listopada u Lođi - gradskoj vijećnici zajedno s ostalim sudionicima smotre.

Svakoj nagrađenoj školi osiguran je štand za prezentaciju regije iz koje dolazi u svrhu što bolje i efektnije promocije gospodarstva, obrtništva, turističke ponude i kulture.

 Na našem štandu izložili smo promidžbene materijale našeg kraja, suvenire, plakate, „zalogajčiće - specijalitete kraja“ te ogledne proizvode gospodarstvenika. 


Pogledajte fotogaleriju i video na Youtube-u.

https://youtu.be/YQOmBJiTAlg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju